+31 (0)88 - 1187 888info@x-ip.nl
Waarom veranderden deze 14 bekende bedrijven hun logo?

Er is niets zo nauw verbonden met een merk als het bedrijfslogo. Veel bedrijven herzien naar verloop van tijd het logo en besluiten wel eens om (kleine) aanpassingen of updates door te voeren. Daar kunnen diverse redenen voor zijn. Vaak is een logo verouderd en kiest men voor een nieuwe uitstraling, maar ook logo-technische redenen of zelfs een fusie kan ten grondslag liggen aan een nieuw logo ontwerp. In dit blog analyseren we 14 bekende bedrijven die hun logo veranderden. We beschrijven niet alleen wat er veranderd is, maar geven ook aan waarom voor een verandering gekozen is.

Lees meer
Waarom een nieuw logo? En hoe is deze tot stand gekomen?

De voornaamste reden voor een geheel nieuwe huisstijl waren de beperkingen van het logo. Ten eerste was het logo onhandig in gebruik. De cijfers in de X kwamen meestal niet tot zijn recht bij drukwerk. Daarnaast was het logo naar onze mening ook niet erg hip meer.

Lees meer
Kanoën met XIP en Soepel IT, allesbehalve soepel.

Een poos geleden, toen het nog mooi weer was, kwam onze (samenwerkings)partner Soepel IT met het idee ons uit te nodigen voor een kanotocht in de Dinkel, met afsluitend een BBQ. Door alle drukte was het inmiddels oktober en iets minder warm weer, maar de kanotocht die kwam er! Dus hop, met zijn allen in de kano het water op. Of nou ja water.. 

Lees meer