+31 (0)88 - 1187 888 info@x-ip.nl

ONTWIKKELING

Na het samen compleet uitdenken en uitwerken van jouw concept, is het de taak aan onze ontwikkelaars om het concept tot leven te brengen. Het ontwerp wordt in deze fase vertaald naar de juiste technische oplossing door gebruik te maken van de beste tools in combinatie met actuele kennis en jarenlange ervaring.

Werkwijze

Gedurende het ontwikkelproces maakt XIP gebruik van het zogeheten Scrum. De requirements worden uiteengerafeld in zogenaamde user stories en uitgevoerd in sprints. Op deze wijze wordt er gefocust gewerkt aan de oplossing en heeft de klant na elke sprint de mogelijkheid de ontwikkeling bij te sturen. Door te werken in sprints blijven ook grote projecten behapbaar voor iedereen.

 

 

X-IP

Frontend

Angular

Wanneer een gebruiker online jouw applicatie bezoekt wordt de frontend code gedownload zodat hij/zij de juiste content te zien krijgt.

Een van de belangrijkste tools voor de frontend ontwikkeling van onze online applicaties is Angular. Angular biedt een ontwikkelomgeving voor zogenaamde "one page webapplicaties".  Het biedt een gestructureerd framework voor html, css en javascript waarmee in korte tijd onderhoudbare code geproduceerd kan worden.

Met de technologie van Angular kunnen we geavanceerde  gebruikersinteracties ontwikkelen. De ontwikkelde frontends zijn volledig op html5 gebaseerd en zijn zo in alle browsers en devices te gebruiken.

Backend

Symfony

De backend zorgt ervoor dat de juiste informatie voor langere tijd wordt opgeslagen. Door een koppeling met de frontend kan deze informatie op het juiste moment worden opgeroepen. Denk bijvoorbeeld aan het inlog proces. De front-end geeft inloggegevens door aan de backend, de backend checkt deze gegevens en geeft vervolgens de gebruiker wel of geen toegang.

Voor de backend maken we gebruik van Symfony. Met Symfony beschikken we over een krachtig php framework dat voorziet in dataopslag (via mysql of mongo databases) en ontsluiting van gegevens via REST APIs. XIP heeft de nieuwste 4.x versie van Symfony geadopteerd en een framework ontwikkeld waarmee snel applicaties opgezet en geïntegreerd kunnen worden met Angular.

X-IP